» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Четвъртокласник спечели златен медал за най-точна стрелба с лък

14 October 2018 18:16, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 2 years ago, number of readings: 785
Станимир Русев

Четвъртокласникът от ОУ "Елисавета Багряна" Станимир Русев спечели златен медал за най-точна стрелба с лък в Есенния турнир "Моят лък". Той беше най-добрият в състезанието в категория за деца "Исторически традиционен лък". Станимир постигна най-добър точков баланс и заслужено се нареди на почетното първо място.

Състезанието се проведе на открито в пловдивското село Оризари в събота, 13 октомври. Участниците се надпреварваха, спазвайки строги правила.

В пролетното издание на турнира, Станимир Русев зае второто място, а на трето място се нареди неговият съученик Мартин Динев.

Станимир тренира в Клуб за средновековни бойни изкуства "Ратина", под ръководството на Милен Петров и Любомир Русев. Участвал е в редица демонстрации, свързани с бита и бойното дело на българите от Средновековието. Оръжията и бойният дух на прабългарските воини са страст за Станимир още от малък.

Ученикът ще участва в демонстрации по време на IV-я Средновековен събор "Помни славата - Туида 2018". Събитието е посветено на празника на Сливен - Димитровден. Станимир ще борави тогава с щит, меч, бич, сабя и др.

Photos

Станимир РусевСтанимир РусевСтанимир РусевСтанимир РусевСтанимир Русев