» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В зала „Май“ тази вечер представят том 3 на книгата „Опит за история на град Сливен“

15 October 2018 14:38, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 314
---

Представянето на том 3 на книгата на д-р Симеон Табаков „Опит за история на град Сливен“ ще се състои тази вечер в зала „Май“ от 17.30 часа. В него ще вземе участие професор Иван Русев и творческият колектив, работил върху книгата.

Преиздаването на том 3 е осъществено по проект на сдружение „Войводите на Сливен”, с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура” и спомоществователи.

Инициативата е подкрепена от фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен”. Събитието е част от програмата на Община Сливен за Димитровден – празника на град Сливен.

Честванията продължават с тържествено отбелязване на 140-годишнината на Профилирана природо - математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

В зала „Май“ утре от 17.30 часа ще бъде представен специалният брой на списание „Пламък“, посветен на 150 години първо театрално представление и 100 години професионален театър. Отпечатването на броя се извършва с подкрепата на Общински фонд „Култура“.

В галерия „Май“ на 17 октомври, сряда ще се проведе откриване на изложба – конкурс под надслов „От поезия към живопис“. Събитието ще започне в 18 часа.

15.10.2018 г.