» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Нов саниран блок откриха днес в Сливен

15 October 2018 14:59, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 412
---

Блок № 80 на ул. „Георги Сава Раковски“ беше официално открит днес. Той беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Кметът Стефан Радев пожела на жителите на обновената сграда много щастливи моменти в нея и да си я ползват със здраве.

От своя страна те изразиха задоволството си, че блокът им е част от програмата и споделиха, че ремонтните дейности са протекли без усложнения и в предвидения срок.

На откриването присъстваха още заместник – кметът Румен Иванов, директорът на фирмата-изпълнител „Трейс“ АД - Ямбол Манол Кавръков, Пламен Владимиров от фирмата за строителен надзор „Икар консулт“ АД, водещият проектант Мария Белински, председателят на сдружението на собствениците Диян Друмев, който получи символичен подарък – ключ за обновената сграда.

12-етажният блок се състои от два входа. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входовете бяха подменени. Беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

В момента се работи по 18 сгради, като дейностите по всяка една от тях са на различен етап.

15.10.2018 г.

Photos

---------------------------