» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен финансира проект по идея на загиналата при катастрофа учителка Станислава Петкова

17 October 2018 16:23, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 797
---

Община Сливен осигури финансирането на проекта „Обичам природата и аз участвам“, който ще се реализира от Основно училище „Елисавета Багряна“.

Инициатор на проекта е Станислава Петкова - начален учител в учебното заведение, която загина при катастрофа на магистрала „Тракия“ през месец април.

Целите му са в подрастващите да се изградят трайни навици за опазване на околната среда и училището да се утвърди като предпочитано място за здравословно учене, спортуване и игри.

„Основният двигател на проекта беше нашата съгражданка и учител в основно училище „Елисавета Багряна“, която беше сред жертвите на катастрофата. Общината реши да финансира този проект в нейна памет“, заяви кметът Стефан Радев.

Предвижда се поставянето на пeйки с маси в двора на учениците от 5-7 клас. Те ще се използват за отдих и провеждане на учебни часове на открито.

Проектът предвижда още поставянето на съоръжения за интерактивни игри за най-малките ученици, кошчета за отпадъци, къщички за птици. Ще бъде излята циментова заливка, върху която ще бъде залепена каучуковата настилка за интерактивната игра „Дама“. Ще бъдат монтирани и комбинирани интерактивни игри.

17.10.2018 г.