» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Доц.Аморозо от Италия изнесе концерт за орган, посветен на Годината на културното наследство в ЕС

19 October 2018 12:01,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 825
Джан Франческо Аморозо

Доц. Джан Франческо Аморозо изнесе концерт за соло орган, на който бе представено творчеството на италиански композитори от 17-19 век. Събитието се състоя на 18 октомври вечерта в Сливен, в едноименната общинска зала и бе посветено на Годината на културното наследство /2018/ в Европейския съюз. Гост бе областният управител Чавдар Божурски.

Музикантът от Милано е завършил множество майсторски класове, включително за хорово дирижиране в Папския институт в Милано и по пеене със сопрана от Сливен Татяна Шиварова. От няколко години е диригент на известни хорови формации. Носител е на отличие за специални заслуги към Академията на Миланската скала, доцент по история на музиката и музикална драматургия.

Концертът бе организиран от областната администрация съвместно с община Сливен. Той е част от изявите в Сливенска област, които се провеждат в изпълнение на работната програма за Комуникационната стратегия на България за ЕС. На 13 октомври в Твърдица бе прожектиран филма „Пина“ на режисьора Вим Вендерс, посветен на известната хореографка от Германия Пина Бауш. Предстоят тематични вечери в Котел и Нова Загора, на които ще бъде представена културата на Италия.