» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриха нова музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев

19 October 2018 15:02, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 834
---

С водосвет, отслужен от Протосингела на Сливенска митрополия отец Евгений Янакиев беше открита новата музикална стая за децата от школата на Георги Калайджиев.

В новото помещение ще бъдат наредени чембало, акордеони, цигулки, виола и духови музикални инструменти, на които възпитаниците ще се обучават.

По време на откриването известният сливенски цигулар благодари за подкрепата и съдействието на всички свои приятели от България и Германия. Той изрази задоволството си, че дейността на школата се разраства, а някои от възпитаниците й учат в най-добрите музикални училища в страната.

Децата се обучават от седем педагози, сред които е известната цигуларка и спомоществовател Радка Кусева.

На откриването присъства заместник – кметът Пепа Чиликова, която поздрави инициаторите на проекта за усилията, които са положили. Тя изрази убеденост, че им предстоят много поводи за гордост и им пожела броят на талантливите деца да нараства.

Детската музикална школа е създадена преди близо 10 години от Георги Калайджиев по проекта „Музиката вместо улицата“. В нея ежегодно се обучават около 30 деца от социално слаби семейства. Музикалните инструменти са дарени от самия цигулар и негови приятели и съмишленици от Германия.

19.10.2018 г.

Photos

---------------