Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна официални делегации от Печ и Гера

25 октомври 2018 13:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 855
---

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на побратимените на Сливен градове Печ и Гера. Делегациите са на посещение по повод празника на града Димитровден. Кметът приветства гостите и изрази задоволство от визитата им в Сливен. Той изрази очакванията си дългогодишното приятелство да продължи, както и развиването на партньорските отношения.

„В наше лице имате партньор, който винаги ще подкрепя общите инициативи. И за трите града последните години бяха много динамични. Радвам се, че успешно развиваме взаимоотношенията си с конкретни идеи, за да ги надграждаме“, заяви кметът.

В срещата участваха заместник – кметът на град Гера Курт Даненберг и общинският съветник Бернд Крюгер, който беше на посещение и миналата година по повод Димитровден и представителите на Печ Ласло Богнар, който е председател на Комисията по култура и Йозеф Хари – член на същата комисия.

Те благодариха за любезната покана и сърдечно посрещане и подчертаха, че от разпространените международни контакти, които имат, връзката със Сливен е най-дългогодишна.

По време на срещата бяха отправени конкретни предложения от представителите на Гера за бъдещи съвместни участия в спортни събития и културни прояви.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и председателят на Комисията по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи Мартин Славов.

25.10.2018 г.

Снимки

---