Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет проведе тържествено заседание за празника на Сливен

25 октомври 2018 14:37,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 834
Областният управител Ч.Божурски поднесе приветствие

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на тържественото заседание на общинския съвет в Сливен послучай празника на града, Димитровден. „ Тези дни отбелязахме 140 години от създаването на първото червенокръстко дружество, на 140 години стана гимназията, в която са учили Елин Пелин, Дамян Дамянов, Радой Ралин. Навърши се един век от кончината на д-р Симеон Табаков, който посвещава краткия си живот за написването на сливенската история. Тези събития ни посочват част от причините, заради които обичаме и се гордеем с родния си град“, заяви в приветствието си към общинските съветници Божурски. Той подчерта, че през изминалата година са се случили няколко важни неща: екипът на кмета Стефан Радев и общинският съвет са се опитали да изпълнят дадените на хората обещания и да завършат обекти, значими за града; Сливен е излязъл от негативния списък на общините с най-големи задължения и това е безспорен успех; стабилното състояние на общината дава възможност за позитивни промени. „Надявам се те да са най-вече в образованието, към което сме в дълг заради необхванатите деца, и в икономиката, на която не можем до осигурим необходимата работна ръка. Тези промени са невъзможни без подкрепата и участието на гражданите. Затова се обръщам не само към вас, управленците на нашия град, а и към всеки сливналия: Бъдете здрави и вдъхновени за работа! Нека нашите причини да обичаме и се гордеем със Сливен не са свързани само с миналото, а се измерват днес, с личния принос на всеки един от нас!“, пожела Чавдар Божурски.

Тържественото заседание започна с посрещане на знамето на Сливен, с националния химн и химна на Европейския съюз. Председателят Димитър Митев поздрави присъстващите и подчерта, че от началото на мандата досега са взети 1338 решения, от които само едно е върнато. Той изказа благодарност на колегите си, на кмета и областния управител за съвместната работа. „Добрите дела са като слънцето – те винаги светят, винаги топлят. Този град се нуждае от съветници, които искат добруване и обединение“, каза от трибуната Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и пожела на съветниците да следват тези идеали. Приветствия поднесоха кметът Стефан Радев, народните представители Десислава Танева и Таско Ерменков.

С решения на общинския съвет званието „Почетен гражданин“ получиха зам.ректорът на ТУ и ръководител на сливенския факултет проф.д-р Станимир Карапетков и сценографът-художник Иван Савов, автор на емблематичната картина „Халеевата комета над Сливен“. Бяха наградени лекари, десетки изявени служители на полицията, пожарната, членовете на планинския спасителен отряд, ДАНС и други организации.

Гости на тържественото заседание бяха още зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова.

Снимки

Председателят на общинския съвет и заместниците муНационалният химн и химнът на ЕС изправиха на крака заседателната залаКметът Радев връчи символите на званието "Почетен гражданин" на проф.д-р Станимир Карапетков Сценографът-художник Иван Савов също получи званието "Почетен гражданин на Сливен"Гостите на тържественото заседание на общинския съвет