» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев награди със званието „Почетен гражданин на Сливен“ проф. Станимир Карапетков и Иван Савов

25 October 2018 16:24, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 839
---

С официална церемония по посрещане на знамето на Сливен започна тържествената сесия на общинския съвет в Сливен по повод празника на града – Димитровден.

В препълнената зала „Май“ присъстваха кметът Стефан Радев и неговите заместници, почетни граждани на Сливен, Сливенският владика Иоаникий, народните представители Десислава Танева, Кольо Милев и Таско Ерменков, областният управител Чавдар Божурски и заместниците му, кметовете на населени места, ръководители на регионални и общински структури, представители на нестопански организации, медии и граждани. Гости на празника са делегации от побратимените на Сливен градове Печ и Гера.

Димитровденското заседание започна с приветствие от председателя на Общинския съвет Димитър Митев, който приветства общинските съветници за отговорните решения и ръководството на Общината в лицето на кмета Стефан Радев за добре мотивираните и законосъобразни предложения, които е внасял за разглеждане. Той подчерта, че през последните три години местният парламент е приел 1338 решения, от които само едно е върнато.

От трибуната в залата приветствие отправи и кметът Стефан Радев, който заяви, че ден като този е повод за равносметка, особено за хората, които работят в името на гражданите и техните интереси.

„Заслуга на всички е, че състоянието на нашата община се подобрява. От тази отговорна трибуна заявявам, че през последната година направихме много. Работихме усилено и си струваше. Отново ще кажа, че правилният път не е най-лесният. Не се огънахме, когато трябваше да изберем трудния път, защото той е най-верният за жителите и децата на Сливен, посочи в словото си кметът. Той изрази благодарността си към общинските съветници, своите колеги, партньорски организации и на всички граждани, за доверието в усилията, които местната власт полага.

По време на тържествената сесия кметът Стефан Радев награди със званието „Почетен гражданин на Сливен“ проф. Станимир Карапетков и художникът и сценарист Иван Савов. Те получиха Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

Поздравление за празника поднесоха още Сливенският митрополит Иоаникий, народните представители Десислава Танева и Таско Ерменков и областният управител Чавдар Божурски.

По повод Димитровден кметът Стефан Радев отличи с плакет, значка и грамота 67 граждани на Сливен - лекари, медицински сестри, служители на реда, за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански прояви в полза на общността.

Прикаченият файл съдържа информация за заповедите на кмета за награждаване

25.10.2018 г.

Photos

---------------------------------------

Files

--- [21.8KB]

Microsoft Word Open XML Document