Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет проведе тържествено заседание по повод Димитровден

25 октомври 2018 16:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 794
---

С официална церемония по посрещане на знамето на Сливен започна тържествената сесия на общинския съвет в Сливен по повод празника на града – Димитровден.

В препълнената зала „Май“ присъстваха кметът Стефан Радев и неговите заместници, почетни граждани на Сливен, Сливенският владика Иоаникий, народните представители Десислава Танева, Кольо Милев и Таско Ерменков, областният управител Чавдар Божурски и заместниците му, кметовете на населени места, ръководители на регионални и общински структури, представители на нестопански организации, медии и граждани. Гости на празника са делегации от побратимените на Сливен градове Печ и Гера.

Димитровденското заседание започна с приветствие от председателя на Общинския съвет Димитър Митев, който приветства общинските съветници за отговорните решения и ръководството на Общината в лицето на кмета Стефан Радев за добре мотивираните и законосъобразни предложения, които е внасял за разглеждане. Той подчерта, че през последните три години местният парламент е приел 1338 решения, от които само едно е върнато.

От трибуната в залата приветствие отправи и кметът Стефан Радев, който заяви, че ден като този е повод за равносметка, особено за хората, които работят в името на гражданите и техните интереси.

„Заслуга на всички е, че състоянието на нашата община се подобрява. От тази отговорна трибуна заявявам, че през последната година направихме много. Работихме усилено и си струваше. Отново ще кажа, че правилният път не е най-лесният. Не се огънахме, когато трябваше да изберем трудния път, защото той е най-верният за жителите и децата на Сливен, посочи в словото си кметът. Той изрази благодарността си към общинските съветници, своите колеги, партньорски организации и на всички граждани, за доверието в усилията, които местната власт полага.

По време на тържествената сесия кметът Стефан Радев награди със званието „Почетен гражданин на Сливен“ проф. Станимир Карапетков и художникът и сценарист Иван Савов. Те получиха Почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, Значка, Диплом и карта на почетния гражданин.

Поздравление за празника поднесоха още Сливенският митрополит Иоаникий, народните представители Десислава Танева и Таско Ерменков и областният управител Чавдар Божурски.

По повод Димитровден кметът Стефан Радев отличи с плакет, значка и грамота 67 граждани на Сливен - лекари, медицински сестри, служители на реда, за проявен професионализъм и заслуги при изпълнение на служебния им дълг, както и за граждански прояви в полза на общността.

Прикаченият файл съдържа информация за заповедите на кмета за награждаване

25.10.2018 г.

Снимки

---------------------------------

Файлове

--- [21.8KB]

Microsoft Word Open XML Document