» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев посрещна официални делегации от Печ и Гера

25 October 2018 13:04, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 857
---

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на побратимените на Сливен градове Печ и Гера. Делегациите са на посещение по повод празника на града Димитровден. Кметът приветства гостите и изрази задоволство от визитата им в Сливен. Той изрази очакванията си дългогодишното приятелство да продължи, както и развиването на партньорските отношения.

„В наше лице имате партньор, който винаги ще подкрепя общите инициативи. И за трите града последните години бяха много динамични. Радвам се, че успешно развиваме взаимоотношенията си с конкретни идеи, за да ги надграждаме“, заяви кметът.

В срещата участваха заместник – кметът на град Гера Курт Даненберг и общинският съветник Бернд Крюгер, който беше на посещение и миналата година по повод Димитровден и представителите на Печ Ласло Богнар, който е председател на Комисията по култура и Йозеф Хари – член на същата комисия.

Те благодариха за любезната покана и сърдечно посрещане и подчертаха, че от разпространените международни контакти, които имат, връзката със Сливен е най-дългогодишна.

По време на срещата бяха отправени конкретни предложения от представителите на Гера за бъдещи съвместни участия в спортни събития и културни прояви.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и председателят на Комисията по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи Мартин Славов.

25.10.2018 г.

Photos

---