» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Меморандум за сътрудничество беше подписан между Община Сливен и БАН

26 October 2018 08:46, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 770
---

Меморандум за сътрудничество беше подписан вчера между Община Сливен и Българската академия на науките. Подписи под документа положиха кметът Стефан Радев и заместник - председателят на БАН член-кореспондентът Васил Николов.

Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователни институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

Едната сфера на общите отношения е свързана с технологиите, а другата е свързана с културно-историческото наследство, която двете институции предстои да развият, заяви чл.-кор. Васил Николов.

В присъствието на учени от Академията и изследователи от региона кметът Радев заяви, че културно-историческото наследство ще заема все по-водещо място в инвестициите. Той подчерта, че Община Сливен ще работи за развиване и задълбочаване на сътрудничеството в различни области между двете институции.

Меморандумът беше подплатен с подарък от БАН – четири брястови фиданки, които учените препоръчаха да бъдат засадени на различни места.

26.10.2018 г.

 

 

 

Photos

---------