Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българската полиция празнува своя професионален празник

07 ноември 2018 14:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 788
---

С химна на Република България започна тържественото събрание в кинозалата на ОДМВР – Сливен за отбелязване на професионалния празник на българската полиция. В присъствието на служителите от вътрешното министерство директорът на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков изказа благодарността си от добрата и ползотворна работа на отделните полицейски звена. „Архангеловден олицетворява битката на силите на доброто за постигане на реда, истината и правдата. Подобна битка водим и ние, ежедневно, за да пазим обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите. Ще продължаваме да се справяме с предизвикателствата и да отговаряме на обществените очаквания“, заяви в обръщението си старши комисарят.

Честването на 8 ноември е въведено през 1924 г. по инициатива на софийския градоначалник о.з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-закрилник на полицията е потърсена консултация от Светия синод и по мнение на Митрополит Стефан за патрон е избран Свети Архангел Михаил, който е покровител на мира, правдата, реда и справедливостта.

На тържественото отбелязване присъства заместник – кметът Румен Иванов, който също поздрави органите на реда и прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. „Вие сте олицетворение на закрила и справедливост, които всеки ден срещаме в самоотвержените полицейски служители, за които честта на професията е на първо място. Убеден съм във Вашето безрезервно и всеотдайно изпълнение на поетия дълг към обществото, пренебрегвайки понякога дори и семействата си“, се казва в адреса от кмета Радев.

Поздравление от името на областния управител Чавдар Божурски поднесе заместникът му Камен Костов. По повод празника приветствие отправи и директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов.

По време на събранието бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за юли, август, септември и октомври на 2018 г. Наградите са съвместна инициатива на ОДМВР – Сливен и Община Сливен. Носителите на приза за четирите месеца на тази година са съответно младши експерт Цветан Вълев от участък „Петолъчка“ към РУ – Сливен, старши инспектор Диаманди Диамандиев – началник на група „Криминална полиция“ към РУ – Котел, мл. експерт Димо Петров – командир на отделение в участък кв. „Шести“ – Нова Загора и Илко Сикоров от „Криминална полиция“ към РУ – Твърдица.

Малко преди тържественото събрание органите на реда поднесоха венец пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

07.11.2018 г.

Снимки

---------------------------------------