» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Село Гавраилово отбеляза своя празник

08 November 2018 15:50, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 5 years ago, number of readings: 800
---

Сливенското село Гавраилово отбеляза храмовия си празник на Архангеловден. Честванията започнаха преди няколко дни с различни прояви. Кметът на селото Димитър Андреев поздрави жителите и гости на селото и пожела на всички много здраве, късмет и благоденствие.

На тържествена церемония пред паметника на загиналите за свободата на България жители на селото бяха поднесени венци и цветя от председателя на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кмета Румен Иванов, заместник – областния управител Камен Костов, директора на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов, ученици от ОУ „Найден Геров“ – с. Гавраилово и представители на ЦДГ „Зорница“. Цветя бяха поднесени и от името на народния представител Десислава Танева. По време на церемонията заместник – кметът Румен Иванов връчи поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев. В него кметът поздравява жителите на селото за празника, като им пожелава да бъдат здрави, сплотени и да се радват на много успехи. „Използвам приятния повод, за да изкажа уважението си към Вас и да Ви поздравя за усърдната работа и труда, който полагате, и които съм сигурен спомагат за развитието и облагородяването на село Гавраилово. Продължавайте да развивате духа и традициите му с воля, отговорност и родолюбие“, заявява в поздравителния адрес кметът Радев.

Малко по-късно беше отслужен тържествен водосвет от отец Силвестър в църквата „Св. Архангел Михаил“. Сред гостите на празника бяха още общински съветници и кметове на населени места.

08.11.2018 г.

Photos

------------