» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен ще излъчи своите най-добри спортисти за 2018 година

08 November 2018 17:51, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 772
---

С приключването на спортно-състезателната година се организира и традиционната анкета за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и „Бъдеща звезда“ на Община Сливен.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до експертна комисия, утвърдена със заповед на кмета на Община Сливен след предложения от представители на спортните клубове на годишна среща. Комисията ще обработи резултатите на номинираните спортисти, треньори, отбори и ще изготви класацията съгласно Регламент, който се гласува с пълно единодушие от 21 представители на срещата. Тази година в комисията ще има представители от спортовете футбол, борба, лека атлетика, вдигане на тежести, джудо, бокс, карате, акробатика, колоездене и баскетбол.

Право на номинации има Председателят на спортният клуб и/или негов представител-треньор. Документите се входират в деловодството на Община Сливен от 9 до 30 ноември 2018 г. и трябва да съдържат членска карта на състезателя, заверена за съответната календарна година, заверен протокол /копие/ от състезанието, в което е заел призово класиране и наименование на интернет адреса на спортната организация, където са публикувани.

При равен брой точки между двама и повече състезатели се взема под внимание второто най-високо постижение през изтеклата година, като за него се изисква също заверен протокол /копие/ от състезанието, в което е заел класирането. При повторно равенство се взема трето и т.н. класиране при същите условия.

За треньор на годината ще бъде номиниран личния треньор на победителя в анкетата за най-добър спортист за съответната календарна година

За най-добър отбор от колективните спортове ще бъде избран отборът с най-добри показатели през 2018 година за мъже и жени. При липса на такива ще се гледа най-доброто класиране в съответната по-малка възрастова група.

Най-добър спортист с увреждания ще бъде посочен от председателя ѝ на СК за хора с увреждания „Сини камъни” гр. Сливен.

За „Бъдеща звезда“ се номинират всички спортисти до 14 години включително в годината на номинация по следните критерии.

Индивидуални спортове - всеки клуб номинира завоювалите първо място на държавният шампионат за всички възрасти и категории до 14 г., включително.

Колективни спортове - представител на всеки клуб номинира един спортист член на клуба във посочената възраст.

Почетна грамота получават всички, които отговарят на критериите.

Талони за номинация са изпратени на всички спортни клубове. Същите могат да се вземат от ст.307 на Община Сливен. Повече информация можете да получите в работно време на тел. 0888 662 682- Силвия Никова.

Тържествената церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на Сливен за 2018 г. ще се проведе , на 17 декември, от 18 часа в зала „Сливен“.

08.11.2018 г.