» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев участва в работна среща, инициирана от вътрешния министър Младен Маринов в Сливен

13 November 2018 17:21, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 840
---

Работна среща с областния управител Чавдар Божурски и кметове от Сливенска област проведе новият вътрешен министър Младен Маринов. Срещата бе инициирана от вътрешния министър и беше във връзка със взаимодействието на местната власт и полицейските органи по отношение на осигуряване на обществения ред и сигурността. „В дискусиите на такива срещи очакваме и критики, и идеи за по-добра работа. Целта е да обсъдим проблемите, които касаят населените места и съвместно да начертаем общи действия, така че да повлияем на сигурността и обществения ред“, заяви Младен Маринов.

Конкретни въпроси, свързани с противодействие и превенция на престъпността, както и успешно приложени механизми за намаляването й дискутираха участниците. Бяха отчетени и резултатите от дейността на органите на реда за изминалата година от директора на ОДМВР – Сливен старши комисар Димитър Величков. Той коментира, че тази година се наблюдава спад в престъпността в сравнение с миналата. Участниците отбелязаха постигнатото високо ниво на доверие и взаимодействие с полицейските структури в Сливенска област.

По време на срещата кметовете на четирите общини и кметове на населени места имаха възможност да поставят конкретни проблеми, с които се сблъскват ежедневно. Като съществен проблем за Община Сливен кметът Стефан Радев изтъкна адресната регистрация на гражданите. Според него ограниченията за регистрацията на един адрес е сериозна пречка желаещите да получат лична карта и така остават извън системата.

Кметовете на общините Котел, Нова Загора и Твърдица, съответно Коста Каранашев, Николай Грозев и Атанас Атанасов отправиха молба за високопроходими автомобили за нуждите на органите на реда, по-голяма численост в полицейските звена. Беше поставен и проблем, свързан с невъзможността за събиране на наложените глоби за нарушения на обществения ред.

В хода на разговора вътрешният министър наблегна на системата за видеонаблюдение и на желанието на вътрешното министерство да се разширява обхватът й и тя да се надгражда с нови функционалности. Той подчерта, че трябва да се работи в посока на интеграция на системите на територията на една община за различните населени места в една обща платформа, което би довело до по-бърза реакция на подадените сигнали, както и по-ефективно разкриване и предотвратяване на престъпленията.

Участниците се обединиха около идеята за още по-активна комуникация между отделните общности, тъй като те спомагат за определяне на състоянието на обществения ред в конкретното населено място. Беше обърнато внимание и на това, че е необходимо да се работи повече с районните инспектори, които познават добре дадения район и живущите в него.

Срещата се проведе в сградата на Областна администрация – Сливен. На нея присъстваха още началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски, заместник - кметът Румен Иванов, управителят на Общинска охрана - Сливен Петко Чолаков, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, представители на прокуратурата и кметове на населени места.

13.11.2018 г.

 

Photos

------------