» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Беше обсъдено взаимодействието между местната власт и ОДМВР - Сливен

15 November 2018 17:37, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 768
---

Взаимодействието между местната власт и ОДМВР – Сливен обсъдиха на среща днес кметът Стефан Радев, директорът на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началници на полицейски участъци и кметове на населени места. В нея взе участие и секретарят на Общината Валя Радева.

Един от акцентите в разговора беше дейността и резултатите от последното шестмесечие от работата на създадените мобилни екипи по населените места, сформирани по инициатива на ОДМВР – Сливен.

Кметовете на населените места изразиха задоволството си от доброто взаимодействие и оказаната подкрепа от страна на районните инспектори.

Беше поставен въпросът за нуждата от видеонаблюдение в някои от населените места, като превенция за справяне с битовата престъпност, особено в тъмната част на денонощието. Кметът Радев увери присъстващите, че ще продължава да се работи по програмата за разширяване обхвата и по-доброто качество на видеонаблюдението. „Хората трябва да са убедени, че сме загрижени и работим за обществения ред и тяхната сигурност“, подчерта кметът.

Началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов апелира кметовете да подават своевременно сигнали за лица, които представляват потенциална заплаха за обществения ред.

Беше засегната и темата за Механизма за задържане на децата в училище, който според някои от кметовете на населени места е трудно приложим и се нуждае от конкретни действия, за да бъде въведен успешно.

Като добра практика беше отчетена регистрацията на каруците, което е допринесло за тяхната разпознаваемост и възможност за санкции при нарушения.

15.11.2018 г.

Photos

------