» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На сайта на Община Сливен вече може да се проследи в реално време качеството на въздуха в града

16 November 2018 16:40, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 883
---

На сайта на Община Сливен вече може да се проследи в реално време качеството на въздуха в града

 

От днес на сайта на Община Сливен вече е възможно да се проследи състоянието на качеството на атмосферния въздух в града в реално време. Данните за въздуха могат да бъдат намерени в раздел „Околна среда“, подраздел „Въздух“, както и чрез банер в долния край на сайта.

Качеството на атмосферния въздух на територията на град Сливен се следи от автоматична измервателна станция – АИС, собственост на Изпълнителна агенция по околна среда. АИС е част от Националната система за мониторинг на околната среда в България.

Състоянието на качеството на атмосферния въздух в реално време е показано чрез индекс за чистотата на въздуха AQI. Индексът AQI (air quality index) е число, използвано за информиране на обществеността относно нивото на замърсяване на въздуха.

Данните от АИС Сливен постъпват в реално време в Регионалната база данни за КАВ на РИОСВ-Стара Загора (респективно, националната база данни за КАВ в ИАОС) и са предварителни. След проверка за достоверност и верифицирането им, окончателните данни се публикуват в тримесечните бюлетини, издавани от РИОСВ/ИАОС.

16.11.2018 г.