Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник – кметът Пепа Чиликова поднесе цветя пред паметника на Шести артилерийски полк

23 ноември 2018 15:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 884
---

В знак на почит и по повод годишнината от откриване на паметника на Шести артилерийски полк, цветя поднесе заместник – кметът Пепа Чиликова. Тя е и председател на Изпълнителния комитет за набиране на средства за възстановяването му. Цветя поднесоха също заместник – областните управители Димитринка Петкова и Камен Костов, военнослужещи и цивилни служители от Център за подготовка на специалисти, директорът на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ д-р Николай Сираков, членове на Изпълнителния комитет и военно-патриотични организации.

Паметникът е изграден по инициатива на командира Стефан Сотиров, който през 1923 г. издава заповед и назначава комитет, който да събере дарения за построяването му. С този акт се увековечава паметта на загиналите войни на един от най-героичните полкове на Трета армия.

По случай годишнината, днес е организиран Ден на отворените врати за посещение на военния паметник, който ще продължи до 17 часа.

От 18 часа в зала „Сливен“ ще започне благотворителният концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк“. В него ще участват художествени състави, спортни клубове от община Сливен и детски градини.

23.11.2018 г.

 

Снимки: Областна администрация - Сливен

 

Снимки

------