Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Почит към героите от Шести артилерийски полк

23 ноември 2018 15:24,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 903
Момент от церемонията

Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена на церемония на 23 ноември пред паметника на полка в Сливен. На тази дата преди 94 години паметникът е бил открит. А средствата за него са били събрани от офицерите и обикновените войници, оцелели в трите освободителни войни в началото на 20 век. Те са го посветили на другарите си, останали завинаги по бойните полета. В церемонията участваха зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова, подп. Данчо Николов и подп. Пламен Белчев от Центъра за подготовка на специалисти, служещи във военното формирование, директорът на РИМ "С.Табаков" д-р Николай Сираков, представители на военно-патриотични организации.

Секретарят на Областната комисия "Военни паметници" Веселин Вълчев припомни моменти от историята на полка. Присъстващите почетоха паметта на загиналите с минута мълчание. Бяха поднесени цветя.

Поклонението бе организирано от Инициативния комитет с председател зам.кмета Чиликова, който провежда кампания за възстановяването на монумента. На 23 ноември вечерта комитетът организира поредния благотворителен концерт.

Снимки

Командири от в.ф.22 220 отдадоха чест пред паметника на героитезам.областният управител Костов и зам.кметът Чиликова поднесоха цветяЦветя бяха поднесени и от представители на военно-патриотични организацииУчастниците в поклонениетоПаметникът има нужда от възстановяване, тъй като атмосферните влияния са повредили част от конструкцията