» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

"Благотворителен концерт ,,Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

24 November 2018 09:53,
Emission of: Sports School "D. Rohov" 5 years ago, number of readings: 1288
123

Над 130 деца участваха в благотворителния концерт ,,Да спасим паметника на Шести артилерийски полк”

Благотворителен концерт, организиран от Инициативния комитет за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк се проведе снощи.

На сцената в зала ,,Сливен” богата и разнообразна програма представиха възпитаниците на Спортно училище "Димитър Рохов", състезатели по спортна акробатика от Спортен клуб "Стефан Данчев" с треньор Виолета Бинева, взеха участие и малчуганите от Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“, Клуб по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова и Балет „Адажио“, с ръководител Наталия Хаджикостова при НЧ „ЗОРА – 1860“, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб - Сливен, с музикален педагог Елена Пеева, Балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева, Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

Благотворителната проява се осъществи с подкрепата на Община Сливен и Обществен дарителски фонд - Сливен. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, членове на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, представители на различни институции и граждани.

Паметникът на славния Шести артилерийски полк е открит на 23 ноември 1924 г. Той е изграден от паричните дарения на 232-ма, завърнали се от бойното поле войници. По повод 94 години от откриването му, вчера бе организиран Ден на отворените врати за посещение.

Photos

1334442222555