» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 - 2019

28 November 2018 15:56, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 805
---

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 - 2019 в Сливен. Във възрастова група 5-7 кл., първото място завоюваха учениците от ОУ „Братя Миладинови“. Второто място остана за отбора на ОУ „Д -р Иван Селимински“, а на трето се наредиха ОУ „Елисавета Багряна“.

При юношите във възрастови групи 8-10 кл. и 11-12 кл. победители са ППМГ „Добри Чинтулов“. На второ място при по-големите 11-12 клас останаха ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев“, следвани от ПХГ „Дамян Дамянов“.

Ученическите игри продължават със състезания по хандбал на 1 и 2 декември в салона на ОУ „Елисавета Багряна“, бадминтон на 8 и 9 декември във физкултурния салон на СУ „Константин Константинов“.

В спортна зала „Васил Левски“ на 13 и 14 декември сили ще премерят учениците в състезание по тенис на маса.

Новата година ще стартира със състезания по шахмат на 5 и 6 януари в Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс Сливен.

Състезанията по баскетбол и бадминтон са предвидени за месец февруари. През март ще се проведе състезанието по лека атлетика.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Най-добре представилите се отбори от финалните състезания, имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Организатори на проявите са Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.

28.11.2018 г.