» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев ще внесе предложение за намаляване на данъка за леките автомобили

04 December 2018 13:59, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 694
---

Кметът Стефан Радев ще внесе предложение за намаляване на данъка на леките автомобили

 

„Това, по което работим усилено в момента, е да предложим намаляване на данъчните ставки до абсолютния законов минимум за автомобилите до 74 киловата, които се използват и масово, и от хора с по-ниски доходи“, заяви по време на днешния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев.

По думите му предложението, което предстои да бъде внесено на следващата сесия на Общинския съвет касае няколко групи автомобили. До 37 киловата в момента данъчната ставка е 0, 47 лв. на киловат. Общината ще предложи законовия минимум, който е 0, 34 лв. на киловат. За автомобили до 55 киловата данъчната ставка е 0, 55 лв., с предложение тя бъде свалена на 0, 34 лв. за киловат, който е възможния минимум по закон. Предложението за намаление касае и собствениците на автомобили до 74 киловата, на които данъчната им ставка да падне от 0, 74 лв., на 0, 54 лв. на киловат.

„В резултат на реформите, които предприехме през последните години, Община Сливен е в много по-силна финансова позиция и може да си позволи не само да не увеличава данъците, но и да намали размера на някои от тях“, коментира Стефан Радев. Той припомни, че вече втора година Община Сливен работи при намалени данъчни ставки, касаещи собствениците на имоти.

04.11.2018 г.