Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник – кметът Пепа Чиликова представи коледно-новогодишната програма на Община Сливен

04 декември 2018 14:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 765
---

„И тази година сме предвидили разнообразна Коледна програма за жителите и гости на Сливен“, заяви на днешния брифинг заместник – кметът Пепа Чиликова. В нея са включени традиционните беседи на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, които ще продължат до 7 декември. Утре започват изявите на Държавния куклен театър със запалването на коледните светлини на елхата, намираща се в салона на театъра. Тенорът Камен Чанев, който е и почетен гражданин на град Сливен ще участва в Коледния концерт на 10 декември, организиран от Общината. В него ще се включи и оркестърът на Държавна опера – Стара Загора.

Празничните прояви продължават с Коледна изложба на сливенските художници на 12 декември от 17 часа в галерия „Май“, а по-късно, от 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“ ще се състои празничен концерт на Ари Роланд - джаз квартетът от Ню Йорк, с вход свободен. Редица прояви на Ансамбъл „Тракийче“, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“ и Клуб „Барби“ са предвидени и във Военен клуб – Сливен.

Традиционно, на 17 декември е концертът в зала „Сливен“ с участието на малчугани от детските градини в града. На същата дата, от 18 часа е церемонията по определяне на десетте най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и най-добра бъдеща звезда на община Сливен за 2018 г.

Коледният концерт на Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен и на Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“ – Стара Загора ще се състои на 19 декември в зала „Сливен“. Билети могат да бъдат закупени на касата на залата. На сцената на Драматичния театър същия ден от 19 часа ще се състои концерт-спектакъл „Коледно пътешествие“ с участието на оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас.

20 декември ще премине с две церемонии по награждаване от конкурси за най-добра коледна картичка, от 10 часа в РБ „Сава Доброплодни“ и от 11 часа в зала „Сирак Скитник“. От 18 часа на същата вечер е Коледният концерт на Сливенския симфоничен оркестър, с диригент Димитър Караминков и със специалното участие на Varna Swing Orchestra Project.

Празнична света литургия ще бъде отслужена в Катедрален храм „Св.Димитър” на 25 декември от 9 часа. От 11.30 ч. на пл. „Цар Освободител“ ще се състои Коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър – 1937“.

Традиционните „Зимни празници в Мечкарево” ще започнат в селото на 26 декември от 10 часа

Гост на общоградското веселие „Заедно в Новогодишната нощ” ще бъде певицата Савка Калчева. То ще започне в 23.30 часа на пл. „Цар Освободител. В него ще се включат и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Василиева света литургия ще бъде отслужена на 1 януари, 2019 г. в Катедрален храм „Св. Димитър”.

04.12.2018 г.

 

 

 

Файлове

--- [59.5KB]

Microsoft Word Document