» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ари Роланд от американския джаз квартет се срещна с кмета Стефан Радев

12 December 2018 17:52, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 829
---

Ари Роланд Джаз Квартет пристигна в Сливен. Повод за гостуването им в града под Сините камъни е тазвечершният концерт, който формацията ще изнесе в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Нейни членове са Ари Роланд - контрабас, Зейд Насър - алт саксофон, Крис Байърс - тенор саксофон и Кийт Бала - барабани. Техните изпълнения са свързани със златната джаз ера от началото до средата на миналия век.

Ари Роланд посети Община Сливен, където бе посрещнат и приветстван от кмета Стефан Радев. На пресконференцията пред журналисти, кметът изрази задоволството си от факта, че формацията е в града и ще обогати още повече празничната програма на Общината, и ще зарадва почитателите на джаза. От своя страна Ари Роланд сподели, че квартетът посещава България за 6-ти път, и изрази добрите си впечатления от топлото отношение на българската публика.

В рамките на пресконференцията стана ясно, че джаз формацията от Ню Йорк планира да посети българо-американската база „Ново село“, като израз на доброто партньорство между българските и американските военнослужещи там. Квартетът ще се срещне и с учениците от Езикова гимназия, които ще запознае с изкуството на джаза. Групата предвижда и посещения на едни от най-емблематичните места в града.

На срещата присъстваха заместник – кметът Пепа Чиликова и Мат Хагенгрубер, аташе по въпросите на културата и образованието към Посолството на Сащ в България.

Празничният концерт на нюйоркската формация е тази вечер и е с вход свободен. Той е част от коледно-новогодишната програма на Община Сливен.

12.12.2018 г.