» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Коледари от ОУ "П.Хитов" в Сливен гостуваха в областната администрация

20 December 2018 15:12,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 788
Малките коледари представиха традиционни коледни наричания

Деца от Основно училище „Панайот Хитов“ в Сливен гостуваха на областната администрация. Малките ученици представиха традиционни коледни обичаи, песни и наричания. Сурвакаха за здраве зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, секретаря Кирил Аврамов и служителите в администрацията. Пожелаха през Новата година „по Йордановден да има люта, снеговита зима, по Гергьовден из нивята дъжд да напои житата, по Петровден благо слънце да погали всяко зрънце, а Кръстовден да ни свари с препълнени хамбари“. Станеник на коледарите бе директорката на училището Петя Танева.

Камен Костов и Димитринка Петкова благодариха на коледарите, пожелаха им здраве, шестици в училище и много игри. Раздадоха им подаръци и лакомства.

Photos

Момчетата от групата изпяха коледарска песенДецата сурвакаха за здраве зам.областните управители, секретаря и служителитеМомент от срещатаКоледарите получиха подаръци и лакомстваКоледарите поднесоха приятна изненада за домакинитеСнимка за спомен пред елхатаСнимка за спомен