» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Коледно веселие се състоя на Рождество Христово

25 December 2018 14:36, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 893
---

Коледно веселие събра днес жители и гости на града на пл. ,,Цар Освободител”, пред сградата на Общината. То беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев, който пожела на присъстващите здраве, късмет и светли празници. ,,Нека да споделим красотата и обичта на тези светли дни със семействата си, приятелите и най-близките ни хора. Честито Рождество Христово!”.

В празника участваха децата на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководител Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. В празничното хоро и тази година се включиха граждани.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и представители на различни институции и организации в града.

Коледно-новогодишната програма на Община Сливен продължава с поредното издание на фолклорния събор „Зимни празници в Мечкарево”, което ще се проведе утре, 26 декември.

Специален гост на общоградското веселие на 31 декември „Заедно в Новогодишната нощ” ще бъде певицата Славка Калчева. То ще започне в 23.30 часа на пл. „Цар Освободител”. В него ще се включат и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Василиева света литургия ще бъде отслужена на 1 януари, 2019 г. в Катедрален храм „Св. Димитър”.

25.12.2018 г.

Photos

---------------------------------------------