Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи 19-тото издание на ,,Зимни празници” в село Мечкарево

26 декември 2018 19:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 774
---

С богата фолклорна програма преминаха днес 19-тите зимни празници в село Мечкарево. В тях взеха участие над 16 състава, които представиха зимни обреди от българския календар – Васильовден, Игнажден, Коледуване, Бабинден, Седянка и други зимни обичаи.

Съборът беше открит от кмета на община Сливен Стефан Радев, който поздрави жителите на селото и пожела успехи на участниците в събора. ,,Като народ имаме много богати, красиви и поучителни традиции. Това е и дълбокият смисъл в организирането на тези прояви - да популяризираме нашите български обичаи, и да ги предаваме на идните поколения”, посочи в словото си кметът Радев.

Поздравление към гостите, жители и участници в събора отправи и кметът на село Мечкарево Георги Стоянов.

Регионалният фолклорен събор е с конкурсен характер. На всички танцови състави бяха връчени дипломи за участие. С парични награди от Община Сливен бяха отличени участниците на първо, второ и трето място. Журито беше в състав: председател - доц.д - р Владимир Демирев, етнолог от РИМ ,,Д-р Симеон Табаков” - Сливен и членове Иван Стоянов, ръководител на оркестъра към АНПТ- Сливен и Станка Иванова, хореограф.

Събитието уважиха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и Румен Иванов, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на ТД ,,Национална сигурност” Николай Чиликов и кметове на населени места.

Организатори са Община Сливен, кметство село Мечкарево и читалище „Просвета 1925“.

26.12.2018 г.

 

Снимки

------------------