Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Разнообразна фолклорна програма беше представена на 19-тото издание на ,,Зимни празници” в Мечкарево

26 декември 2018 19:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 917
---

С богата фолклорна програма преминаха днес 19-тите зимни празници в село Мечкарево. В тях взеха участие над 16 състава, които представиха зимни обреди от българския календар – Васильовден, Игнажден, Коледуване, Бабинден, Седянка и други зимни обичаи.

Съборът беше открит от кмета на община Сливен Стефан Радев, който поздрави жителите на селото и пожела успехи на участниците в събора. ,,Като народ имаме много богати, красиви и поучителни традиции. Това е и дълбокият смисъл в организирането на тези прояви - да популяризираме нашите български обичаи, и да ги предаваме на идните поколения”, посочи в словото си кметът Радев.

Поздравление към гостите, жители и участници в събора отправи и кметът на село Мечкарево Георги Стоянов.

Регионалният фолклорен събор е с конкурсен характер. На всички танцови състави бяха връчени дипломи за участие. С парични награди от Община Сливен бяха отличени участниците на първо, второ и трето място. Журито беше в състав: председател - доц.д - р Владимир Демирев, етнолог от РИМ ,,Д-р Симеон Табаков” - Сливен и членове Иван Стоянов, ръководител на оркестъра към АНПТ- Сливен и Станка Иванова, хореограф.

Събитието уважиха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и Румен Иванов, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на ТД ,,Национална сигурност” Николай Чиликов и кметове на населени места.

Организатори са Община Сливен, кметство село Мечкарево и читалище „Просвета 1925“.

26.12.2018 г.

Снимки

---------------