» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

До края на деня кметът на община Сливен Стефан Радев очаква обявяване на грипна епидемия

22 January 2019 13:17, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 805
---

Процентът на заболеваемост в Сливенска област обсъдиха днес кметът Стефан Радев и директорът на Регионална здравна инспекция – Сливен. В срещата участваха зам. кметът Пепа Чиликова и директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Даниела Калева.

Решението за обявяване на грипна епидемия се взема на база медицински показатели. Тук водеща е оценката на епидемиолозите и инфекционистите. Това коментира д-р Балулова във връзка с повишаването на случаите с респираторни заболявания и грип в Сливенска област. Тя сподели и затрудненията, които здравната инспекция среща при регистрирането на заболяемостта, тъй като малък процент от населението се обръща към личния си лекар.

По време на разговора стана ясно, че е създадена организация във всички многопрофилни болници в областта, както и снабдяването на аптеките с необходимите противувирусни препарати.

Общинското ръководство и РЗИ – Сливен апелират и препоръчват на гражданите при първи симптоми на неразположение, да се обърнат към личния си лекар. По този начин могат да бъдат избегнати усложненията, които ще настъпят на по-късен етап. Това би било от полза също и за точната регистрация на броя заболявания.

22.01.2019 г.