» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Второкласници се срещнаха с екип на радио и телевизия "999"

14 February 2019 17:47, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 5 years ago, number of readings: 2089
Урок по журналистика

Импровизиран урок по журналистика се състоя в ОУ "Елисавета Багряна" в Сливен. Екип на радио и телевизия "999" гостува на учениците от ЦДО от 2 "б" и 2"д" клас.

Веселин Цветанов и Даниел Стефанов запознаха второкласниците с професията на журналиста и показаха как се прави живо включване от мястото на събитието. Журналистът Веселин Цветанов, който е един от гласовете на радио "999", обясни как се пише новина и информира, че тя трябва винаги да бъде проверена и да има достоверен източник. Според него най-добрата новина е позитивната. С оператора Даниел Стефанов дадоха възможност на учениците да се докоснат до микрофона и камерата и отговориха на много любопитни въпроси.

Учениците изразиха своето вълнуващо преживяване чрез рисунки и продължиха беседата със своята учителка г-жа Гергана Султанова, която е практикувала професията преди да стане учител.

Веселин Цветанов се занимава с журналистика повече от 15 години.Той е бил гласът на радио "Веселина" и радио "Фокус". Познат е от малкия екран чрез живи включвания и репортажи в ефира на Българската национална телевизия, "Нова телевизия", "България он ер" и други.

Photos

Урок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистикаУрок по журналистика