Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев награди победителите от Лекоатлетическа щафета „Освободител“

03 март 2019 14:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 923
---

За 55-ти път в Сливен днес се проведе Лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на Националния празник на България – 3 март.

Стартът беше даден пред сградата на Народно читалище „Зора – 1860“. Първият пост беше с дължината на 140-метровият български трибагреник, който тази година е монтиран по бул. „Цар Освободител“. В надпреварата се включиха 19 училищни отбора. Те бяха разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Трасето от 1200 м беше разделено на 8 състезателни поста и пробягано от отбори, състоящи се от 4 момичета и 4 момчета. Те преминаха по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул.“Цар Симеон“, по ул. „Генерал Скобелев“ в посока полицията, с включване по ул.„Великокняжевска“. Финалът беше на площад „Хаджи Димитър“.

В първа възрастова група победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място завоюваха учениците от ОУ „Хаджи Димитър“, с. Селиминово, а на трето се класираха ОУ „Елисавета Багряна“.

Във възрастова група 8-10 клас първото място завоюваха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”. На второ се класираха лекоатлетите от ПГПЗЕ „З. Стоянов”, а на трето – от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”.

В трета възрастова група победители са ППМГ „Добри Чинтулов”, втори са от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков”, третото място остана за учениците от ПХГ „Дамян Дамянов“.

Победителите бяха наградени от кмета на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за участието и доброто им представяне.

„Помня тази щафета от ученическите си години, когато участвах в нея. През годините тя се е превърнала в традиция за нашия град. Радвам се, че и до днес интересът към нея е все така голям. Надявам се и Вие, и следващите поколения да продължите тази традиция“, заяви по време на награждаването кметът Радев.

За победителите на първо, второ и трето място бяха осигурени купи, медали и спортни якета. Всеки един участник в надпреварата получи индивидуални награди, а всеки отбор получи възпоменателен медал с логото на щафетата. Наградите бяха осигурени от Община Сливен.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК по лека атлетика в Сливен.

03.03.2019 г.

 

 

Снимки

------------------------------------