» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Тържество "Всички букви зная"

30 March 2019 21:48, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 5 years ago, number of readings: 1918
Тържество

Учениците от I „а”, „б”, „в” и „г” класове и техните учители отбелязаха важен момент от обучението на първокласниците с тържество „Всички букви зная“ . Тържествата се проведоха от 25 до 28 март в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”.

Празникът започна с театрално представление, подготвено от служителите на библиотеката. Сред книгите и тяхното вълшебство, първокласниците рецитираха стихове за буквите, за букварчето и читанката, за книгите, показаха радост и задоволство от постигнатото. Библиотеката се огласяше от мелодиите на детските песни: „Първокласно”, „Вече мога да чета”, „Буквички”, „Азбучно хорце” , „ Ало, ало, Слънчице“, „Браво, браво”. Първокласниците представиха „Кирчо пред съда” от Асен Босев, пренесоха ни в царството „Букволандия“, танцуваха.

Първокласниците получиха от своите учители „Удостоверение за грамотност”, а от родителите си – книгата „Приказки от цял свят”.

Гости на тържествата бяха заместник-директорите на ОУ "Елисавета Багряна" г-жа Марияна Иванова и г-жа Радослава Георгиева, учители и родители.Те поздравиха първокласниците за празника, подариха им книжки, поднесоха им изненади.

Photos

ТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържествоТържество