» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Днес областният управител и неговите заместници откриха новата учебна година.

15 September 2010 13:14,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1046
снимка

Днес, 15 септември 2009 г., в 8,45 часа областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков присъства на откриването на учебната година на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Неделчо Неделчев” – Сливен.

Той поздрави ръководството на гимназия и учениците с настъпващата нова учебна година и им пожела успешна работа и ползотворна реализация в бъдещата им дейност.

Областният управител беше поканен от ръководството на гимназията, тъй като той е един инициаторите за включване в план приема на училището новата специалност „Организация на туризма и свободното време”. Идеята на областния управител е свързана с приоритетите в Областната стратегия и програмите за развитие на общините.

Ръководството на училището отчете наличието на информация за проявяващи се тенденции в търсенето на пазара на труда на територията на областта и новата специалност вече е факт.

Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Неделчо Неделчев” – Сливен е авторитетна професионална гимназия, подготвяща знаещи и можещи хора в областта на хотелиерството и туризъма.

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев поздрави учителите и учениците от Професионална гимназия по селско стопанство - Нова Загора с първия празник на училището– тържественото откриване на новата учебна година.

От професионалната гимназия по селско стопанство излизат специалисти по земеделско стопанство, зърносъхранение и зърнопреработка, производство на хляб и хлебни изделия, лозаро – винарство, механизация на селското стопанство, горско и ловно стопанство и селски туризъм.

Заместник областният управител г-н Христо Карабекиров присъства на откриването на новата учебна година в СОУ ”Г.С. РАКОВСКИ” в град Котел. В тази гимназия г-н Карабекиров е завършил средното си образование.