» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител посрещна на работно посещение министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов

16 September 2010 14:52,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1857
снимка

На 15.09.2010 г. в област Сливен на работно посещение беше министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той бе съпроводен от представителен екип на министерството в лицето на г-жа Росица Стелиянова- изпълнителен директор Агенцията по заетостта, г-жа Янита Манолова – заместник изпълнителен директор Агенцията по социално подпомагане, г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на ИА „ГИТ” и г-жа Неда Танева – съветник на министъра.

На 15.09.2010 г. по програма от 16:00 часа в малката заседателна зала на областна администрация Сливен се проведе работна среща на министъра с Народните представители от ПП „ГЕРБ” г-ца Десислава Танева, г-н Диан Червенкондев и г-жа Юлиана Колева, заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, г-н Николай Грозев кмет на община Нова Загора и г-н Иван Петров общински координатор на ПП „Герб” Твърдица, на която бяха представени главните насоки в работата на министерството.

В 17:00 часа се проведе работна среща на министъра с народните представители от ПП „ГЕРБ”, политическия кабинет на областна администрация Сливен, кметове и заместник кметове на общини, с ръководството на всички местни структури и подразделения на социалното министерство, с директорите на социалните домове от областта, профсъюзи, обществени и работодателски организации.

Областният управител г-н Марин Кавръков ръководи срещата. Той призова присъстващите с едноминутно мълчание да почетат паметта на д-р Желязко Христов, лидер на КНСБ.

Той обърна внимание, че от години в област Сливен не е провеждана толкова представителна и широко форматна среща по проблемите за заетостта и безработицата, условията на труд в предприятията, развитието на социалните услуги.

Той призова присъстващите за активно участие с оглед извличане на максимална полза от предоставената възможност за пряк контакт с най – отговорните представители на структурите на Министерството на труда и социалната политика.

Министър Тотю Младенов представи на кратко основните акценти в политиката на министерството и предостави възможността на своя екип да запознаят присъстващите със социалните програми и политики на министерството.

В 18:00 часа г-н Тотю Младенов беше на разположение на местните и регионални електронни и печатни медии.

Днес, 16.09.2010 г. работна група от министерството, политическия кабинет на областна администрация и кмета на община Сливен г-н Йордан Лечков посетиха Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания.

Те останаха приятно изненадани от добрите грижи, които са полагани за децата и възрастните в центъра.

Г-н Тотю Младенов подари книжки и учебни пособия. Децата от своя страна подариха на министъра карта на България, а на дамите собствено ръчно изработени герданчета.

След това министъра и работната група посетиха фирма „БИОФАРМ – ИНЖЕНЕРИНГ” АД, където се запознаха с новото високо технологично и уникално не само за България, а и за Европа производство.

На присъстващите беше обяснено, че това е единственото в България, а и в Европа има само три подобни.

Облечени в специално облекло, екипът на министъра разгледа работните помещения.

Министъра и служителите от министерството останаха впечатлени и изненадани от високите иновационни технологии, високата квалификация на работещия персонал и изключителните и добри условия на труд в това уникално за България предприятие.

За някои от проблемите на фирма „БИОФАРМ – ИНЖЕНЕРИНГ” АД, министър Тотю Младенов пое личен ангажимент за съдействие и помощ.

В 11:04 часа министър Тотю Младенов отпътува за София, където му предстои работно заседание в Парламента, а членовете от екипа останаха да работят в Сливен в съответните местни структури на министерството на труда и социалната политика.

 

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка