» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА

23 April 2019 18:12, Nevelina Kikjova
Emission of: HS "Y. Yovkov" (X) 5 years ago, number of readings: 1559
Снимка 1

На 22.04. в нашето училище подобаващо беше отбелязан Световния ден на Земята. Милиони хора по целия свят обединяват своите усилия за опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. В природата нищо не съществува поединично, за съжаление хората необратимо нарушават баланса и като резултат светът преживява най-бързия темп на изчезване на животински и растителни видове. За да помогнем на своята Земя, всеки един от нас трябва дълбоко в себе си да е убеден, че бъдещето на планетата е и в неговите ръце.

В седмицата, предхождаща празника, се състояха различни инициативи.

Първокласниците и второкласниците претвориха в рисунки своите емоции. Третокласниците рисуваха природата върху камък. Ученици от различни класове участваха в анкета, проучваща колко пластмаса е използвана в техните домове за една седмица. А в самия Ден на Земята в мултимедийния кабинет имаше програма, запознаваща с екологичните проблеми. Бяха изработени фотоколажи, посветени на темата. По-бързите успяха да се справят успешно и със забавните игри – „Сглоби наименованията” и Kahoot. Не мина и без награди за най-добрите – те получиха цвете, което да засадят у дома.

Призивът на участниците към всички е: „Пазете природата – тя е нашето бъдеще!”

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21