» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

От днес, 20.09.2010г. в рамките на 9 месеца по Програма "Старт на кариерата" в областна администрация ще работят двама младежи с висше образование

20 September 2010 13:22,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1241

Приключи процедурата по Програма "Старт на кариерата" - 2010г. за кандидатстване за работни места в централните ведомства, в областните и общинските администрации. Чрез програма "Старт на кариерата" социалното министерство и Агенцията по заетостта ще дадат възможност на младите хора да си намерят работа.

От днес, 20.09.2010г. в рамките на 9 месеца по програмата в областна администрация ще работят двама младежи с висше образование, но без стаж в своите специалности. Това са Валентина Чудомирова-Тенева и Даниела Стойчева. Те ще получават всеки месец трудово възнаграждение, осигурено по програма „Старт на кариерата” на Министерството на труда и социалната политика, а социалните и здравни осигуровки ще бъдат за сметка на работодателя.

 

Валентина Чудомирова-Тенева е назначена на длъжност младши експерт в Дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост", а Даниела Стойчева на длъжност младши експерт в Дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността".

 

Целта на Програмата „Старт на кариерата” е осигуряване на възможности за заетост на младите хора непосредствено след дипломирането им, като по този начин се предоставя и възможност на държавните и общинските структури да подмладят персонала си.