Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Безплатно измерване на кръвното налягане в Сливен и още 10 града - на 17 май

14 май 2019 15:23, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 1654
---

За 13-та поредна година на 17 май ще бъде отбелязан Световният ден на хипертонията. По този повод ще се проведе Национална здравна кампания за безплатно измерване на кръвно налягане в 11 града в страната, сред които и Сливен. Останалите са София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Хасково и Пазарджик.

Събитието е по инициатива на Българската лига по хипертония, в партньорство с Български червен кръст, Национална пациентска организация, фондация „Национална мрежа сърце за сърце“, Асоциацията на студентите медици в България, Асоциацията на студентите фармацевти в България, Община Сливен и др.

 

На 17 май 2019 година, от 11 до 18 ч., в посочените градове на публични места ще бъдат разположени пунктове, където гражданите ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации за хипертоници. Ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене.

 

В Сливен пунктът ще бъде разположен пред Храм Св. Димитър („Попската градина“)