Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" с Тоня Борисова- родственица на Захарий Стоянов

15 май 2019 15:58, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 4 години, брой четения: 2059
Тоня Борисова и Соня Келеведжиева

Броени дни преди да отлетят от Езиковата гимназия абитуриентите си подариха духовен празник!На срещата присъстваха и много ученици от различни випуски, много учители... Класната стая на 12д се оказа тясна за любовта, песента, за словото българско... Благодарим на твореца Тоня Борисова, че ни върна към корените и родовия свят!

 

Ето какво сподели след срещата в социалните мрежи самата Тоня Борисова:

"Приятели,

Днес, на светлия празник - Деня на Европа и Ден на Победата над хитлеро-фашизма, имах изненадваща и вълнуваща среща с ученици и учители от Профилирана Гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" - Сливен.

Моята прекрасна приятелка и рецензент на книгата ми "Път от Светлина в Безкрая" - Соня Келеведжиева, една истинска възрожденска, обаятелна личност - мъдър писател, драматург, режисьор на Театър "Класика", невероятен педагог и журналист наистина приятно ме изненада. "Подари" ми един учебен час със своите дванадесетокласници, към които се присъединиха ученици от деветите класове и колеги преподаватели.

Получи се Час по Родолюбие и Български Дух!

Младите хора приемаха Словото ми за България, Родовата Памет и Заветите на предците с душите си. Пред мен сияеха умни, чисти, запалени от захариевското огънче очи. В тишината чувах развълнуваните им сърца и душата ми ликуваше! С такъв млад народ България има светлинен Път във Времето, има Бъдеще!

Този импровизиран "спектакъл" бе един от най-вълнуващите в половин вековното ми присъствие на сцената! Такива мигове на духовно съпричастие и Единение се помнят до сетен дъх и цял живот огънчето им не гасне!

Благодаря на Соня Келеведжиева и Колегите преподаватели за тези подарени светли мигове, за възможността да се докосна до душите на прекрасните млади Българи, възпитаници на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" и заедно да повървим - всеки по своята пътека, към Душата на нашата единствена и незаменима България

Вярвам, че те ще съхранят спомена за тази среща с посланието:

"Щом Корена си носим в Жива Памет,ще бъде Българско, додето свят светува!"

Филм за Тоня Борисова може да намерите на адрес:

https://www.facebook.com/salzitsa.za.vas/videos/1212491563565/UzpfSTEwMDAwMDQ4MjUwNzk3NzozMjYwMTAyMzM3MzQ5MTUx/

Снимки

Учасниците в срещатаУчасниците в срещата