» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев се срещна с тенора Камен Чанев и директора на операта в Стара Загора

17 May 2019 11:41, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 years ago, number of readings: 724
---

Бъдещи съвместни инициативи обсъдиха на среща кметът Стефан Радев, световният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев, директорът на Държавната опера в Стара Загора Огнян Драганов и неговият заместник Славчо Николов.

 

„Представянето на „Аида“ в Сливен на 14 юли е добро начало за една традиция в поставянето на оперни спектакли на „Туида. В Сливен има оперна публика и глад за опера“, каза Камен Чанев. Той подчерта, че крепостта е с големи възможности и те трябва да се използват за подобни културни събития. Билетите за 14 юли са на изчерпване, очаква се публика и от чужбина, информира Чанев.

 

Стефан Радев заяви, че Сливен винаги е бил културен център и един от неговите приоритети като кмет е надграждане на културния календар на общината и организирането на съдържателни събития. Той приветства всяка добра инициатива, свързана с духовността, изкуството и културата на нашия край и потребностите на публиката.

Огнян Драганов изрази готовност за работа по съвместни бъдещи проекти, тъй като Сливен има възможности за изнасяне на класически представления. Драганов е режисьор на „Аида“ от Джузепе Верди, която ще се поставя на 14 юли в Сливен, а Камен Чанев е в ролята на Радамес.