Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детски панаир идва в Сливен на 2 юни с безплатни работилници за деца

28 май 2019 20:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 769
---

Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен на 2 юни. Събитието се организира от Фондация „Изиарт“ с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен. Ателиетата ще се провеждат в рамките на деня от 12.00 до 20.00 часа на площад „Цар Освободител“, като освен на площада децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите ще могат да се включат и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.

На площада ще бъде показана пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.

Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

Актуална информация: Facebook: Easyart Bulgaria, www.easyartbg.com/‎

28.05.2019 г.