» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Акценти от днешното заседание на Общински съвет – Сливен

30 May 2019 13:39, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 4 years ago, number of readings: 641
---

На редовната си сесия днес Общинският съвет гласува предложението да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ проф. Иван Русев, за изключителен принос за популяризиране името на град Сливен и общината.

Сред приетите от общинските съветници предложения беше и актуализацията на бюджета на общината. По думите на кмета Стефан Радев една от причините, които налага промяната са постъпили средства от спечеленото от Община Сливен тази година дело на две инстанции срещу испанска компания, извършвала строителен надзор по първия воден цикъл. Други причини са свързани с разходи за ремонт на покриви на кметства, читалища, а също и изграждането на огради на гробищни паркове и осветление в пет населени места в общината. Изменението се налага и заради погасяване на стари задължения, свързани с укрепителни дейности по свлачището в село Сотиря. Очаква се средствата да бъдат възстановени на Общината от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

На днешната сесия беше прието предложението за проект на Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Сливен.

Сред гласуваните и приети точки бяха също отчетът за изпълнение на програмата на Кмета на община Сливен и годишните финансови отчети на търговските дружества със 100 % общинско участие.

Подкрепа получи и предложението, свързано с откриването на процедура за определяне на съдебни заседатели за съдебния район на Окръжния и Районния съд в Сливен и правила за провеждането й.

Общинският съвет гласува и предложението, да носи името „Асеновец“ новият парк по поречието на река Асеновска, който беше открит в края на октомври миналата година.

Сред приетите точки в дневния ред бяха и разпоредителни сделки с недвижими имоти, публична общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.

Общо 67 точки бяха разгледани и гласувани на днешното редовно заседание. То започна с едноминутно мълчание по повод кончината на общинския съветник Станимир Савов. Неговото място зае Кирил Киряков, който положи клетва като общински съветник.

30.05.2019 г.

 

 

 

Photos

---