Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отделението по неонатология има нов апарат благодарение на кампанията по Коледа

30 май 2019 17:01, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 5 години, брой четения: 1509
---

Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се сдоби с нов апарат. Той е закупен с част от средствата, получени от дарителската кампания по Коледа, в която се включиха Български червен кръст, Основно училище "Елисавета Багряна», ПМГ «Добри Чинтулов», Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев", Професионалната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов", СУ „Пейо Яворов“, частният дарител Пламен Пенчев и ПП ГЕРБ.

Апаратът е предназначен за осигуряване на стерилността и безопасността на новородените бебета. Разположен е в специално помещение, в което се извършва подготовка, изтегляне и приготвяне на всички лекарства и инфузии, с които се лекуват най-малките бебета и всички недоносени новородени деца. Предназначението му е да пречиства въздуха в залата, за да е свободна от всякакви микроорганизми, които биха били рискови за новородените. Той струва 5 000 лева и е доставен и монтиран преди седмица.

„Много е важно да имаме такъв апарат, защото бебетата са податливи към всякакъв вид инфекции и спазването на правилата за пълна асептика е от първостепенно значение в работата ни. С този апарат се осигурява стерилност и по този начин се предпазва живота и здравето на децата“, каза началникът на отделението д-р Таня Праматарова.

От името на ръководството на болницата, на родителите и техните деца, тя изразява голяма благодарност към всички, които помогнаха да я има тази апаратура. С останалите средства от кампанията и други дарения, сред които на сливналията, живеещ в Чикаго - Пенчо Недев, ще бъде закупен нов съвременен апарат за обдишване на новородените деца.

30.05.2019 г.