Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков получи писмо от Министерството на външните работи, дирекция “Информация и комуникация”...

23 септември 2010 15:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1091

Областният управител г-н Марин Кавръков получи писмо от Министерството на външните работи, дирекция “Информация и комуникация”, с препоръки към българските граждани, пътуващи към Гърция.

Министерството на външните работи препоръчва на пътуващите за Гърция български граждани да напълнят резервоарите на автомобилите си преди навлизането в страната, въпреки че към момента не съществува проблем със зареждането на гориво по гръцките бензиностанции.

Следва да се има предвид, че продължават протестите на собствениците на тежкотоварни камиони и цистерни в Гърция. Същевременно, на 21 и 22 септември т.г. предстои гласуване в Парламента на Законопроекта за либерализация на сектора на превозвачите.

В района на Атина около 750 камиона са струпани покрай различни възлови магистрали в знак на готовност за протестни действия, но и като пречки за пътното движение, особено в по-тесните участъци. Струпаните около 300 камиони в района на Солун – предимно в западната му част, се намират встрани от пътищата и не създават съществени проблеми за пътното движение.

Собствениците на бензиновози продължават да зареждат бензиностанциите регулярно, независимо от принципната си подкрепа на стачката. Опашки по бензиностанциите няма и те функционират нормално, като е заявена готовност да не се прекъсва снабдяването и занапред.

От днес, 21 септември т.г., започват и планираните почасови стачки на служителите от гръцките държавни железници. Те ще стачкуват за по няколко часа и на 22, 23, 27, 28 и 29 септември т.г.