Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на откриването на 9-ия национален пленер по живопис в Сливен

24 септември 2010 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1883
снимка

Днес, 24 септември от 10.00 часа областният управител г-н Марин Кавръков присъства пресконференцията по повод откриването на 9-ия национален пленер по живопис в Сливен. Пленерът тази година се провежда в хотелски комплекс „Шато Алпиа” и е изцяло спонсориран от семейство Светлана и Йордан Лечкови.

Тази година пленерът е на тема „Изборът на погледа”, съобщи на пресконференцията г-жа Светлана Лечкова. „Аз и г-н Лечков сме от хората, които обичат да създават ред във хаоса. Искрено се надявам този пленер да се затвърди, като най – добрия в България. Желанието ми е в него да участват само български художници и той да е старт за младите сливенски творци.” каза при откриването г-жа Светлана Лечкова.

Г-жа Даниела Ненчева, председател на дружеството на художниците в Сливен и директор на Художествена галерия „Димитър Добрович” представи участниците в художествения форум – водещи художници от цялата страна: Ганчо Карабаджаков, Слав Бакалов, Михаил Камберов, Хинко Хинков, Георги Динев, Божидар Хаджистоянов, Иван Христов – Грога, доц. Борис Желев, доц. Йордан Йорданов, Димитър Кавръков –младши, Диди Дойчинова, Христо Христов, Ралица Игнатова.

Художниците не разкриха какъв точно ще бъде сюжетът на техните картини, защото темата е много е интересна и за тях предизвиква различни асоциации и представи.

Погледат навярно ще се простира навътре в сърцето и дори някой да рисува цял живот едно цвете, всяка творба ще е неповторима.

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства като приятел на художниците участници в пленера. Той пожела успех на художниците в пленера и с философската притча за кръста, който всеки човек си носи напомни на всички, че животът е такъв какъвто си го направим сами. Хората трябва да се радват на живота, на света, на природата и всичко това да е вдъхновение за красиви картини.

Всеки автор ще трябва да нарисува три картини голям формат, като няма изисквания за техниката. Изложбата от готовите картини ще бъде подредена в галерия „Май” на 22 октомври от 19 часа.

Снимки

снимкаАААА