Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Политическият кабинет присъства на откриването на Националното съвещание на денталните лекари в Сливен

24 септември 2010 14:39,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1161
АААА

Днес, 24 септември в 11 часа, областният управител г-н Марин Кавръков и зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров присъстваха на откриването на обновен кабинет по детска дентална медицина в Общински „Дентален център” – Сливен.

Откриването на кабинет по детска дентална медицина стана в рамките на провеждащото се днес и утре в Сливен Национално съвещание на денталните лекари.

По-късно в хотел „СПОРТ ПАЛАС” – СЛИВЕН областният управител Марин Кавръков откри Националното съвещание на денталните лекари.

На съвещанието присъстват проф. Доан Зия – съветник на примиера по здравните и социални въпроси и г-жа Христина Митрева управител на Националния осигурителен институт.

Сред официалните гости са д-р Николай Шарков председател на Български зъболекарски съюз, зам. председателят доц. Снежана Пиринска и членовете на управителния съвет. Ръководителката на националната програма за профилактика на денталните заболявания на деца от 0 до 18 години проф. Милена Пенева, която е и зам. декан на факултета по дентална медицина в Медицинска академия София и национален консултант по детска дентална медицина.

Представители на регионалните структури на РЗОК, РЦЗ, директор на дирекция „Регионална дирекция за социално подпомагане” Сливен, общински съветници от град Сливен.

Присъстват управителите и специалистите на денталните центрове от Русе, Видин, Варна, Шумен, Велико Търново, Пловдив, Бургас, Перник, София, Ямбол, Стара Загора, Елин Пелин и др.

Областният управител г-н Марин Кавръков поздрави всички участници във форума, благодари на организаторите от община Сливен и специално на г-жа Живка Георгиева управител на Общински „Дентален център” – Сливен за тази толкова представителна и широко форматна среща по проблемите на денталното здравеопазване.

На настоящата Втора Национална среща на денталните лекари днес и утре ще бъдат дискутирани въпроси свързани със следдипломното обучение на лекарите по дентална медицина, предстоящите прояви на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0 – 18 г. в България 2009 – 2014 г., започването на преговори между Българския лекарски съюз, БЗС и НЗОК за договаряне параметрите на Националния рамков договор за 2011 г., както и наложителните промени в здравното законодателство, касаещо денталното здраве.

 

Снимки

снимкаАААААААААААААААА