Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ВАЛЕНТИНА РАДИНСКА ПРЕДСТАВИ ПРЕД СЛИВЕНСКА ПУБЛИКА ПОЕТА НИКОЛАЙ МИЛЧЕВ

08 юни 2019 22:43, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 4 години, брой четения: 1705
N. Milchev-1

Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов” избра да отбележи петата годишнина от началото на курса по творческо писане, ръководен от Валентина Радинска и с проява, насочена към местната културна общност. В петък в зала „Сирак Скитник” поетесата, носителка на голямата награда на община Сливен за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2014 г. представи пред почитателите на изящното слово поета Николай Милчев. Тук бяха заместник-областният управител Димитринка Петкова, старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието Кристиана Станкова, известни сливенски творци, граждани, учители и ученици, почитатели на поета от съседни градове. В началото на срещата прозвучаха авторски песни на училищната вокално-инструментална група „Монолог”, изпълнени от Таня и Кирчо, а Мария и Даяна от театралната трупа представиха някои от най-известните стихотворения на поета. Николай Милчев е един от най-популярните и обичани съвременни автори. Доскоро той беше преподавател по литература в едно от водещите столични училища и освен с литературните си постижения е известен и с активната си позиция в професионалната общност на българските учители.

В словото си Валентина Радинска определи Николай Милчев като „изумителен поет и Повелител на Нежността”, чийто поетичен свят е „широк и светъл, пълен с нежност и любов към най-дребните детайли и към най-незначителни Божии творения” и като потвърждение на думите си прочете неговото стихотворение „Сърце”.

Николай Милчев сподели мисли за творчеството и мисията на поета. Пред взискателната публика представи свои творби от книгите си”26 стихотворения за любов”, „Тънък дъжд”, „Прелесть и Светогорски стихотворения”, както и нови свои стихотворения.

Високият заряд на поетичното слово на двамата големи български творци повдигна духа на присъстващите техни събратя по перо, но в същото време постави и по-високи критерии към бъдещи подобни прояви.

Снимки

N. Milchev-2N. Milchev-3N. Milchev-4N. Milchev-5N. Milchev-6N. Milchev-7N. Milchev--8