Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев награди участниците в конкурса „Имам бизнес идея!“

10 юни 2019 12:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 681
---

В залата на Областния информационен център по-рано днес бяха наградени победителите и участници в онлайн конкурса за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“. Инициативата бе част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“. В надпреварата за област Сливен се включиха дванадесет млади предприемачи от градовете Сливен, Шивачево и Белослав. Конкурсът се реализира онлайн чрез социалната мрежа Facebook.

Авторите на първите две бизнес идеи, които получиха най-голяма подкрепа в социалната мрежа под формата на харесвания, са Калоян Матеков, съвместно с Християн Цанев, които събраха 290 харесвания за своята бизнес идея, следвани от Димитър Димитров, който получи 179 харесвания. Грамотите и наградите им връчи кметът на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за успеха, с пожелание да продължават да реализират идеите си. „Млади приятели, много ми е приятно, че съм сред вас на такова мероприятие, свързано с нови бизнес идеи. Всички знаете, че нашият град е люлката на индустрията в България, на предприемачеството в по-организиран и голям мащаб. Вие сте наследници на много, много предприемчиви хора. За съжаление предприемачеството у нас преди години беше почти невъзможно, но сега не е така. Светът е много по-отворен, ние сме много по-свободни. За това всички вие имате възможност да се възползвате и да материализирате тези идеи. Много е хубаво, че се включвате в такива инициативи, следвайте този път и надграждайте знанията си. Поздравявам ви“, се обърна към младежите кметът.

Награди и грамоти получиха още Христина Соколова, Кристиан Иванов, Павлина Теодорова, Йоанна Добрева, Калояна Тодорова, Станислава Славова, Панайот Максимов, Юра Максимова и Атанас Атанасов.

На събитието присъстваха заместник-кметът по икономическото развитие Стоян Марков, учители и ученици.

Кампанията бе насочена към лица на възраст от 14 до 18 години и се реализира съвместно с учебните заведения от Сливенска област. Основната цел бе да се насърчи предприемачеството сред подрастващите, както и обмяната на опит и идеи между младежи от различни населени места и учебни заведения.

Грамотите и предметните награди на участниците са осигурени от Дирекция „Централно координационно звено“ към администрацията на Министерски съвет.

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

10.06.2019 г.

 

Снимки

------------------------