Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира специализирано обучение за полицаи и социални работници

11 юни 2019 11:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 680
---

На 10 юни 2019 г. в град Сливен се проведе специализирано обучение за полицаи от сектори Охранителна и Криминална полиция на ОД МВР – Сливен, социални работници и членове на МКБТХ – Сливен, на тема „Национален механизъм за насочване на жертви на трафик на хора и ролята на служителите в идентификацията и подкрепата на жертвите”, с лектор Анна Николова – председател на Фондация „SOS семейства в риск”, гр. Варна и управител на Приют за временно настаняване за жертви на трафика на хора, гр. Варна.

Обучението се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и финансовата подкрепа на Фондация „Ханс Зайдел”.

Основната цел на МКБТХ – Сливен е да се постигне по-добра и ефективна координация между специалистите въвлечени в процеса от идентификация, през закрила и насочване до последваща реинтеграция и мониторинг на случаите, съгласно Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик (НМН), като рамка за сътрудничество и отговорност на всички заинтересовани страни за спазването на човешките права на жертвите на трафик и предоставянето на ефективна грижа на пострадалите.

В рамките на обучението бяха представени целите, основните принципи и стандартните оперативни процедури заложени в НМН, ролята на полицейските служители и социалните работници в идентификацията, оценката на риска и насочването на жертви на трафик, като се акцентира върху подхода и отношението към жертвите в този процес.

Изключително важна част в специализираното обучение беше работата в групи по конкретни казуси, в които активно участие взеха членовете на МКБТХ – Сливен от Районна прокуратура – Сливен, ТС „БОП” – Сливен, Ямбол, ОД МВР – Сливен и отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане” – Сливен.

В отделни сесии бяха разгледани услугите за жертви на трафик на хора, подкрепата на жертвите на трафик в наказателното производство и процеса на реинтеграция и последващото проследяване на случаи.

11.06.2019 г.

 

 

Снимки

---