» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на откриването на 9-ия национален пленер по живопис в Сливен

24 September 2010 14:18,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1886
снимка

Днес, 24 септември от 10.00 часа областният управител г-н Марин Кавръков присъства пресконференцията по повод откриването на 9-ия национален пленер по живопис в Сливен. Пленерът тази година се провежда в хотелски комплекс „Шато Алпиа” и е изцяло спонсориран от семейство Светлана и Йордан Лечкови.

Тази година пленерът е на тема „Изборът на погледа”, съобщи на пресконференцията г-жа Светлана Лечкова. „Аз и г-н Лечков сме от хората, които обичат да създават ред във хаоса. Искрено се надявам този пленер да се затвърди, като най – добрия в България. Желанието ми е в него да участват само български художници и той да е старт за младите сливенски творци.” каза при откриването г-жа Светлана Лечкова.

Г-жа Даниела Ненчева, председател на дружеството на художниците в Сливен и директор на Художествена галерия „Димитър Добрович” представи участниците в художествения форум – водещи художници от цялата страна: Ганчо Карабаджаков, Слав Бакалов, Михаил Камберов, Хинко Хинков, Георги Динев, Божидар Хаджистоянов, Иван Христов – Грога, доц. Борис Желев, доц. Йордан Йорданов, Димитър Кавръков –младши, Диди Дойчинова, Христо Христов, Ралица Игнатова.

Художниците не разкриха какъв точно ще бъде сюжетът на техните картини, защото темата е много е интересна и за тях предизвиква различни асоциации и представи.

Погледат навярно ще се простира навътре в сърцето и дори някой да рисува цял живот едно цвете, всяка творба ще е неповторима.

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства като приятел на художниците участници в пленера. Той пожела успех на художниците в пленера и с философската притча за кръста, който всеки човек си носи напомни на всички, че животът е такъв какъвто си го направим сами. Хората трябва да се радват на живота, на света, на природата и всичко това да е вдъхновение за красиви картини.

Всеки автор ще трябва да нарисува три картини голям формат, като няма изисквания за техниката. Изложбата от готовите картини ще бъде подредена в галерия „Май” на 22 октомври от 19 часа.

Photos

снимкаАААА